Блог

Диагностика на коронавирус според Китайската медицина

от в Китайска медицина, Новини март 16, 2020

Както вече знаем, в Китай, първата държава в света с Коронавирус /и първата в която заболяването изглежда е овладяно/, лечението се осъществява в много случаи интегрирано между Западна и Китайска медицина. Често в определени райони се лекува само с Китайска медицина. Какво разбраха специалистите, относно диагностиката на Covid19 съобразно КМ.

Коронавирусът може да се диагностицира със сигурност, когато се комбинира информацията от диагностика по езика и по пулса. Много често симптомите в началото отсъстват, а и след  излекуване /намаляване или изчезване на симптомите/, продължава да се открива наличието на вируса.

Резултатите от многобройните изследвания показват доста ясно, че Китайската медицина се справя добре с лечението и превенцията на Covid19.  Освен това, след лечение с КМ до връщане на нормалното състояние на езика и пулса /а не до изчезване на симптомите/, вирусът не се открива при последващ тест.

И все пак, какво са систематизирали специалистите по китайска медицина в Китай:

Език: плътен и тежък налеп с бял или жълт цвят с  точки.

Обяснение:       плътен налеп с бял цвят- влага/ влага със студ; плътен налеп с жълт цвят- влага с горещина. При двата случая лечението е различно.

Пулс: на позиция ЦУН- хлъзгав, на останалите позиции- бърз и много стегнат.

ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ: ТЕЗИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ЕЗИКА И НА ПУЛСА МОЖЕ ДА ГИ ОПРЕДЕЛИ САМО СПЕЦИАЛИСТ. Тук са публикувани само за информация. Бъдете здрави и спокойни и следвайте правилата за справяне с вируса.