Блог

Тайни на 5 000 години пристигат в България – Аюрведа семинар

от в Новини, Индийска медицина ноември 18, 2019

За първи път в България двама Аюрведа лекари от Индия ще разкрият тайните за Аюрведа медицината, пазени повече от 5000 години на семинар от 21 до 22 ноември в Гранд хотел Пловдив.

Д-р Сидхананд Кулкурни и д-р Пратикша Прабхудесаи ще запознаят присъстващите с принципите на Аюрведа, различните терапии, основите на йогата, а по време на консултациите ще насочат всеки един към правилния избор на диета, жизнени навици и упражнения, за да възстанови баланса в тялото, ума и душата си, като по този начин възпре болестите и подкрепи здравето си.

Аюрведа съществува и се развива вече 5000 години и представлява система от похвати за природна и холистична медицина. Аюрведа не се съсредоточава върху болестта и лечението й с лекарства, както действа класическата медицина, а ни завещава познания как да предотвратим
дадено заболяване и ако въпреки това се разболеем – как да премахнем причината за него. Това е индивидуален подход, базиран на личностите
характеристики на всеки един от нас, а не колективен подход, който вкарва всички пациенти под един знаменател. Тази уникална и древна индийска медицинска система повишава естествената способност на тялото да се справя със стреса и напрежението, като същевременно катализира процеса на възстановяване. Затова Аюрведа помага и при много физически, психологически и хронични здравословни проблеми и повишава качеството на живот.
Д-р Кулкурни и д-р Прабхудесаи имат богат опит в областта на здравословното хранене и йогата. Д-р Сидхананд Кулкурни по образование е M.D Аюрведа лекар и с хуманното си и емоционално приятелско отношение, използвайки своята медицинска квалификация и опит, помага на пациентите да се чувстват комфортно с него и стриктно да следват съветите, които им дава, в резултат на което положителните резултати не закъсняват. Сред различните заболявания той успешно лекува проблеми със ставите, затлъстяването, има редица положителни отзиви от хора с
психологически разстройства като депресия и стрес, както и при лечението на кожни заболявания.
Д-р Пратикша Прабхудесай е квалифициран Аюрведа лекар и йога експерт. Има опит в консултациите за здравословно хранене и здравословен начин на живот, при хронични здравословни проблеми и, естествено, холистичните йога практики. При по-остри здравословни проблеми извършва пулсова диагностика и консултации. По време на своето обучение е придобила богат опит в автентична Керала Панчакарма от личен опит.
И двамата са от Гоа, Индия и са си поставили за цел чрез аюрведа да помогнат на колкото се може повече нуждаещи се хора да бъдат здрави и щастливи с тези естествени терапии и да изпитат истинското щастие. А на семинара всички интересуващи се ще могат да „изпият чашата“ на истината за тази древна наука директно от извора!