Блог

Да преборим коронавирус с алтернативни средства

от в Водещи, Здравни съвети, Китайска медицина, Новини март 13, 2020

Осемдесет и пет излекувани от коронавирус пациенти

се прибират по домовете

Новите случаи на коронавирус в Китай идват от Европа

Осемдесет и пет излекувани от коронавирус пациенти, изписани от болницата в Ухан, бяха приети за последващо медицинско наблюдение в рехабилитационния център на града, настанен по спешност в Колежа за информационни технологии и инженеринг. След като изтече 14-дневният им карантинен период и без нито един възобновен случай, те бяха освободени да се приберат по домовете си, придружени от медицински персонал. Двама от тях са били лекувани с КИТАЙСКА МЕДИЦИНА, а останалите са преминали на интегрирано лечение с КИТАЙСКА МЕДИЦИНА, подпомогната от академичната медицина.

Над 70% от заразените с коронавирус в Китай вече са оздравели, съобщи Световната здравна организация (СЗО). Според нея тази страна вече е в процес на овладяване на епидемията. Ръководителят на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус посочи, че опасността от пандемия е реална, но добави, че това ще е първата в историята, която може да бъде контролирана.

Китайската Национална здравна комисия съобщи само за 19 нови случая на коронавируса в страната. Асошиейтед прес отбелязва, че това е най-малкият брой заразени в Китай, откакто властите започнаха да дават национални данни. Разпространението на вируса в страната продължава да се забавя. От 19-те нови заразени 17 са поставения под карантина в Ухан. Останалите два случая са в столицата Пекин и Гуандун с хора, пристигнали от чужбина, съответно от Великобритания и Испания. Засега Китай има общо 69 „внесени“ случая.

Това показва, че на практика епидемията в Китай е овладяна, заяви китайският президент Си Цзинпин при посещението си в Ухан. „Налице са първите резултати за стабилизиране на ситуацията и обръщане на тенденцията в Ухан и Хубей“, каза Си, цитиран от китайската информационна агенция Синхуа. Китайският лидер, носещ хирургическа маска на лицето, пристигна със самолет в Ухан, за да провери как се изпълняват мерките за овладяване на епидемията. Провинция Хубей, където се намира Ухан, е сред приоритетните места в битката с разпространението на COVID-19.

След като стана ясно, че коронавирусът  засяга най-вече възрастните хора над 65 г., особено тези с хронични или придружаващи заболявания като диабет, високо кръвно налягане, респираторни проблеми и онкологични заболявания, се предполагаше, че децата също ще попаднат в рисковата група. Изненадващо неукрепналият им организъм не се оказа застрашен от COVID-19. Досега няма нито едно дете, починало вследствие на коронавируса. Те също се заразяват, но при тях това не води до заболяване или синдромите са много леки. Все още не е напълно ясно защо. Експертите предполагат, че вроденият неспецифичен имунитет оказва влияние. За да осигури защита от причинителите на т.нар. ранни заболявания, майката предава на ембриона и на новородените чрез кърмата нейния специфичен имунитет. Той включва бели кръвни телца, които атакуват всеки причинител на заболявания, попаднал в организма чрез лигавицата и кожата. Тази „пасивна имунизация“ осигурява необходимата защита преди децата сами да изградят своя собствен имунитет. До 10-годишна възраст те го развиват, но след това имунната им система продължава да се учи и усъвършенства при появата на нови причинители на болести.

Дали в това се крие тайната или някъде другаде, но лекарите в Шанхай изписаха и последните две деца от единадесетте, приети в детската университетска болницата, ръководена от Хуан Гуин. Той бе приветстват като един от малкото, които са постигнали 100% успеваемост в лечението на COVID-19. Директорът заяви, че по време на лечението нито едно от децата не е развило сериозни симптоми, поради което много от тях са били лекувани изключително с КИТАЙСКА МЕДИЦИНА, за да се избегнат страничните ефекти за слабите им още организми. Десетгодишното момче и сестра му на 22 месеца последни напуснаха изолационното отделение, след като 8 от 9-членното им семейство дадоха положителни проби.

Сега Дзън Мей, началник на инфекциозното отделение в болницата, помага в лечението на деца, засегнати от коронавирус из цял свят, подпомогнат от преводачески екип, осигурен му от университета.